Valikko

Palvelut / Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus on lapsen hoidon, kasvatuksen ja opetuksen muodostama kokonaisuus, jota toteutetaan yhteistyössä lapsen huoltajien kanssa. Lapsen huoltajilla on aina lapsensa ensisijainen kasvatusoikeus ja -vastuu. Varhaiskasvatuksen henkilöstöllä puolestaan on ammatillinen tieto, taito ja osaaminen lapsen kasvusta ja kehityksestä. Varhaiskasvatus on osa suomalaista koulutusjärjestelmää ja tärkeä vaihe lapsen elinikäisellä kasvun ja oppimisen polulla.

Kuhmoisten kunnassa on tarjolla perhepäivähoitoa ja päiväkotihoitoa. Perhepäivähoitajana omassa kodissaan toimii yksi työntekijä, paloaseman tiloissa yksi kunnan perhepäivähoitaja ja päiväkoteja on yksi. Sen lisäksi osalle esikoululaisista järjestetään aamu- ja päivähoitoa.

Erityislastentarhanopettaja käy varhaiskasvatuksessa kahtena päivänä kuukaudessa ja varhaiskasvatuksen esimies on paikalla arkisin.

Päivähoitopaikan hakeminen

Päivähoitopaikkaa voidaan hakea kautta vuoden, mutta viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Nopeampaan käsittelyyn pyritään mahdollisuuksien mukaan, mikäli päivähoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta. Tällöin päivähoitopaikkaa on haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Päivähoitohakemuksen saa Lomakkeet-sivulta ja päivähoitotoimiston aulasta.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi