Valikko

Matkailu / Aktiviteetit

maastopyöräily2.jpeg

Maastopyöräreitistö

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Maastopyöräreitistön kokonaispituus on noin 65 kilometriä, mutta poluilla pystyy tekemään useamman 4–15 kilometrin pituisen lenkin. Testattavana on niin helppoa, vaativaa kuin erittäin vaikeaakin reittiä.

Kuhmoisten Kuhmuroiden maastopyöräreitistöllä pääset nauttimaan luonnonrauhasta, huikeista maisemista ja saat samalla sopivasti haasteita ylämäkien, vaihtelevien polkujen ja vauhdikkaiden alamäkien muodossa. Maastopyörän selässä voi viilettää polkuja pitkin vehreissä metsissä ja nauttia maalaismaisemista rauhallisilla hiekkateillä. Läsnä ovat myös luonnon äänet ja tuoksut. Nämä kaikki elementit yhdessä tekevät maastopyöräilystä aktiviteetin, joka varmasti tarjoaa elämyksiä kaikille.

Reitin alkupiste sijaitsee Kuhmoisten sataman läheisyydessä, paloaseman takana. Lähtöpisteessä sijaitsee myös Kuhmoisten matkaparkki, eli voit halutessasi tulla muutamaksi yöksikin, jolloin kerkeät paremmin kiertämään koko reitistön hyvin läpi. Reitin varrella sijaitsee myös viisi virallista tuli-/taukopaikkaa, minkä ansiosta pääset halutessasi nauttimaan nuotion loimusta ja lämmöstä. Taukopaikoilla voi halutessaan myös yöpyä.

Reitistön varrella on muutamia upeita näköalapaikkoja, joissa silmä lepää. Esimerkiksi Linnavuori on ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka.


Pyöräillen on mahdollista taittaa pidempiä matkoja kuin kävellen. Näin kauniisiin Kuhmoisten maisemiin voi  tutustua laajemmin pyörän selässä. Kuhmuroiden reitistö soveltuu sekä maastopyöräilyyn että kävelyretkeilyyn. Reitti soveltuu esimerkiksi myös patikointivaellukseksi sellaiselle, joka haluaa yöpyä taukopaikoilla.

Reitin kääntöpisteessä, noin puolivälissä reittiä, Isojärven kansallispuistossa Heretyssä on touko-lokakuussa toimiva kämppäkahvila. Kämppäkahvilan yhteydessä on myös kaivo, josta saa juomakelpoista vettä. Isojärven kansallispuistossa on myös erilinen 16km. pituinen maastopyöräreitti, jonka reitistöt voit halutessasi kytkeä samaan yhteyteen.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi