Valikko

Matkailu / Luontokohteet

20200508_094142.jpeg

Isojärven kansallispuisto

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Isojärvi tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa niin vaeltajalle, melojalle kuin maastopyöräilijällekin. Heretyn kämppäkahvilalta lähtee useita reittejä, ja niistä on jokaisen retkeläisen ja retkiseurueen helppo valita itselleen sopiva reittikokonaisuus kuljettavaksi. Isojärvi on täydellinen retkikohde niin päiväretkeläiselle kuin yön yli.

Kuhmoisissa sijaitseva Isojärven kansallispuisto on upea sinisten laineiden ja suurten metsien maa, jota rytmittävät varsin jylhät maastonmuodot sekä paikoin suuretkin siirtolohkareet. Omassa rauhassaan levittäytyvä puisto sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä sekä Lahdesta, Tampereelta että Jyväskylästä.

Pyöräilijöille on kesällä 2019 avattu uusi reitti, joka johdattaa Heretystä Lortikkaan ja palailee pieniä hiekkateitä pitkin takaisin, tehden yhteensä 16 kilometrin kierroksen. Myös kansallispuiston ja Kuhmoisten väliä pääsee pyöräreittiä pitkin, jossa pääset nauttimaan lisää Kuhmoisten jylhistä maisemista ja kauniista luonnosta.

Isojärven kansallispuiston järvet sopivat hienosti sekä aloittelevalle että jo kokeneemmalle melojalle. Siinä missä suuren ja tuulisen, muodoltaan hieman vuonomaisen Isojärven laineet tarjoavat melojalle haastetta, sopii aloittelijalle paremmin pienempi, kaunis Kurkijärvi.

Isojärven kansallispuiston kävijöillä on erinomainen mahdollisuus saapua puistoon myös ilman omia välineitä, sillä Heretyn kämpällä on loistavat välinevuokrausmahdollisuudet. Halusitpa vuokrata kanootin, soutuveneen, packraftin, tarpeisiisi sopivan teltan, makuupussin, retkikeittimen tai vaikka rinkan, se onnistuu Heretyssä. Näin pääset mukavasti retkeilemään siinäkin tapauksessa, että et voi tai halua ostaa välineitä omiksi, tai haluat testata niitä ennen ostamista. 

 

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi