Valikko

Sosiaalipalvelut

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Sosiaalityö Kuhmoisissa

Kuhmoisten kunnanvirastolla sosiaaliohjaaja Minna-Leena Peltonen (Aikuissosiaalityö, iäkkäiden sosiaalityö, työllisyyspalvelut, kuntouttava työtoiminta.) tavattavissa ajanvarauksella numerosta 040 667 2042. Sosiaalityöntekijän tapaaminen tarvittaessa sosiaaliohjaajan kautta.
Myös kotikäynnit mahdollisia.

Sosiaalihuoltolain tarkoituksena on edistää ja ylläpitää kunnan asukkaiden hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta. Sosiaalihuollon toimin vaikutetaan etenkin kuntalaisten sosiaaliseen hyvinvointiin ja turvallisuuteen sekä toimintakykyyn ja osallisuuteen. (sosiaalihuoltolaki 1301/2014 1.luku)

Sosiaalityön palvelut on jaettu aikuissosiaalityöhön ja lapsiperheiden sosiaalityöhön. Aikuissosiaalityön tavoitteena on yli 18-vuotiaiden henkilöiden toimintakyvyn ja vastuullisuuden vahvistaminen sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien ohjauksella ja neuvonnalla, sekä henkilön sosiaalisia ongelmia selvittämällä.

Lapsiperheiden sosiaalityön tavoitteena on edistää lapsen hyvinvointia ja kehitystä. Se tukee vanhempia, huoltajia ja muita lapsen hoidosta ja kasvatuksesta vastaavia henkilöitä lapsen kasvatustyössä ja huolenpidossa.

Kriisi- ja sosiaalipäivystys

Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö auttaa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, kun tarvitaan kiireellistä sosiaalityön apua esimerkiksi perheen kriisi- tai hätätilanteissa tai kun on huoli lapsen, nuoren, ikääntyneen tai vammaisen henkilön tilanteesta.

Yksikkö hoitaa Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen.

Päivystykseen kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun asia ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Kiireellisissä tilanteissa yhteydenotto kannattaa tehdä aina hätäkeskukseen.

Yhteys sosiaalipäivystysyksikköön:
puh. 014 266 0149, ma–to klo 16–24 ja perjantaista klo 16 sunnuntaihin klo 24
kiireellisissä tilanteissa hätänumero 112.

Arkipäivisin virka-aikaan tulee ottaa yhteyttä oman kunnan sosiaalipalveluihin.

https://www.jyvaskyla.fi/hatatilanteet_ja_paivystys/sosiaalipaivystys

Lisätietoja sosiaalityöstä

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi