Valikko

Palvelut / Asuminen ja rakentaminen / Nuohous

Nuohous

Rakennuksen omistajan, haltijan ja huoneiston haltijan on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit on huollettu ja puhdistettu määrävälein pelastuslaitoksen päättämän palvelujen tuottajan toimesta [PeL 59 §].

Pääsääntöisesti käytössä olevat tulisijat hormeineen pitää nuohota kerran vuodessa. Omaan yksityiseen käyttöön tarkoitetun vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen vuoden välein. Kuitenkin vuokrauskäytössä olevan mökin ja saunan tulisijat ja hormit on nuohottava vuoden välein. Mikäli tulisija ja hormi on käyttämättä kolme vuotta tai pidempään, tulee se nuohota ennen käyttöönottoa.

Pelastuslaitoksen toimintasäännössä nuohoustyön valvonta on osoitettu aluepalomestareiden tehtäviin kuuluvaksi. Nuohouksen sääntelyä tullaan todennäköisesti tulevaisuudessa muuttamaan osana pelastuslain uudistusta.

Palaute nuohoustyöstä pyydetään toimittamaan ensisijaisesti yrittäjänä toimivalle palvelun tuottajalle eli alueen piirinuohoojalle. Hyvästäkin palvelusta voi antaa palautetta.

http://www.keskisuomenpelastuslaitos.fi/kansalaisen_turvallisuus/arki/nuohous

http://www.keskisuomenpelastuslaitos.fi/yhteystiedot/paloasemat/kuhmoinen#nuohous

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi