Valikko

Matkailu / Lakeland Villages

(null)

Ajankohtaista alueella

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Lakeland Villages: Kesä 2024

Kulinaristeille kulttuurin nälkään

Rentoutuminen kaikkien aistien äärellä tuo vapautta kiireisen kesän keskelle. Niin isot kuin pienetkin elämykset löytyvät kaupungin keskustasta, kylän raitilta ja metsän keskeltä. Matkalla kulttuuriin syövereissä voi pysähtyä hetkeen ja nautiskella kaikessa rauhassa!

Kangasalan keskustassa sijaitseva Kangasala-talo on konserttien, tapahtumien ja taidenäyttelyiden kulttuuritalo. Arkkitehtuurinen taidonnäyte tarjoaa uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat keskustan ravintolat tarjoavat keskieurooppalaista tunnelmaa niin makujen, kahvilatuotteiden kuin kesäterassien muodossa. Matkalla Kuhmoisiin poiketaan Kuhmalahden Taidepappilassa, joka on Suomen vanhimpia kesänäyttelypaikkoja ja keramiikkataiteilija Teemu Luodon koti.

Matkaa jatkettaessa kohti Kuhmoisten Päijälää, suunnataan pienten koskien partaalle sijaitsevaan Riihigalleriaan. Joka kesä vaihtuvat taidenäyttelyt ja Niilo Suojoen teokset tekevät tästä metsien keskellä seisovan piilotetun aarteen. Kuhmoisten keskustaan suunnattaessa pistäydytään Kesäkahvila Tassissa omenapuun katveeseen suolaisten tai makeiden herkkujen ääreen.

Matkan edetessä suunnataan seuraavaksi Pälkäneelle, Luopioisten kylään. Kulttuurikeskus Mikkolan jyvämakasiini, aitat, pytinki, navetta ja naapurissa sijaitsevat museot henkivät historian havinaa ja tarjoavat uudempiakin kulttuurin tuulia. Edetessä Pälkäneen keskustaan, seuraava pysähdyspaikka löytyy Nuijantalolta. Kesänäyttely ja sesongin mukaisista kotimaisista raaka-aineista valmistetut tuotteet tuovat oman ripauksensa kesän retkeen. Historialliseen Pyhän Mikaelin kirkkoon eli rauniokirkon vaikuttaviin maisemiin voi tutustua keskustan läheisessä kulttuurimaisemassa. Naapurissa sijaitseva Viinikahvila Pajuparvi tarjoaa viimeisen elämyksen viiniköynnösten keskellä ennen kotiin lähtöä.

Koko perheen tutkimusretki

Nyt lähdetään seikkailulle luonnonhelmasta aktiviteettien kautta aina sataman tunnelmaan. Monipuolinen matkailutarjonta ja yhteiset kokemukset henkeäsalpaavissa maisemissa löytyvät kylistä järvien rannoilta. Tervetuloa hetkiin, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja yhteisiä muistoja koko perheelle!

Pälkäneeltä tutkimusretkelle lähdettäessä ensimmäinen pysähdyspaikka löytyy Niitty-Seppälän Kesätorilta. Kokoperheen monipuolinen Kesätori tarjoaa suoramyyntiherkkujen lisäksi kotieläintarhan, leikkipaikan ja kesäkahvilan. Seuraavaksi matka jatkuu ympärivuoden aktiviteetteja tarjoavaan Sappee Resortiin. Bike Park, Seikkailupuisto, Kesäteatteri ja monipuolinen majoitustarjonta kutsuu viettämään alueella pidemmänkin aikaa.

Matkaa jatkettaessa seuraavaksi päädytään Kuhmoisten sataman tunnelmaan Päijänteen rannalle. Useasti vuoden vierasvenesatamaksi palkittu kohde tarjoaa veneilijöiden palveluiden lisäksi herkkuja kahvila Lauttakioskista sekä välinevuokrausta vesille ja pyöräilyyn. Järvimaisemista suunnataan seuraavaksi metsään, Kuhmoisissa sijaitsevaan Isojärven kansallispuiston rotkolaaksojen ja savottamaiden reiteille. Heretyn Kämppäkahvila toimii lähtöpisteenä eri tasoisille ympyräreitille ja retkelle voi vuokrata kanootin, polkupyörän, lastenkantorinkan ja muita retkeilyvälineitä.

Kohti Kangasalaa suunnatessa monipuolista tekemistä löytyy Mobilian alueelta koko perheelle. Auton ja tien museo, ravintola, liikennepuisto, uimaranta ja muut Längelmäveden aktiviteetit saavat niin isot kuin pienetkin perheenjäsenet viihtymään alueella. Pälkäneelle päin jatkettaessa Vehoniemen harjulta löytyvät upeat maisemat näkötornista ja automuseo. Kahviosta löytyvät niin legendaariset lusikkamunkit kuin automuseon oman jäätelötehtaan tuotteita. Yhteiset hetket perheen kanssa luovat yhteisiä elämänmittaisia elämyksiä.

Poikkea reitiltä

Oman kesätarinan kertominen lähtee yllättävistä tilanteista ja suunnittelemattomista käänteistä. Tutustu makujen maailma lähiruokatuotteissa, heittäydy vilkkaan kesäkohteen tunnelmaan tai pysähdy nauttimaan tunnelmallisesta satamamiljööstä. Piilotettujen helmien löytöretkeltä löydät unohtumattomia elämyksiä kerrottavaksi uudelleen!

Kun lähdetään tutkimaan aluetta reitin ulkopuolelta matka vie Laitikkalan Makukylään. Tänne Pirkanmaan helmeen Pälkäneellä kannattaa suunnata isomman ostoskorin kanssa. Rönnvikin viinitila tarjoaa vierailijoilleen idyllisen ympäristön nautinnolliseen päivän viettoon niin arkena kuin juhlana. Alle kilometrin päässä sijaitsevan Suttisen Tilan puodin hyllyt täyttyvät omien peltojen tuoreista marjoista, vihanneksista ja kotimaisten pientuottajien lähiruokatuotteista. Tilalta löytyy tekemistä koko perheelle, erityisesti loppukesän maissilabyrintti innostaa kaikki yhteiseen piiloleikkiin.

Matkaa jatkettaessa eteenpäin maaseutumyymälä Kesänmaku valmistaa ammattitaidolla omasta maatilajalostamosta lihatiskin tuotteet kotiin viemisiksi. Makukylästä löydät myös majoituksen, vaikka suuremmillekin sukujuhlille. Tarkista Laitikkalan Makukylän kesän tapahtumat makujen ympäriltä ennen reissuun lähtöä.

Päijänteen länsirannalla Kuhmoisissa sijaitseva Pihlajakosken kylä on eläväinen kesäkohde. Perinnemaisemaan sijoittuvan kylän keskus on kesäravintola Wonkamies ja kyläkauppa. Herkut, kesäterassi ja live-musiikki ovat varma kesäpäivän yhdistelmä. Satamasta löytyvät makasiinit tarjoavat kulttuuria ja kahvilapalveluita vierailijoille. Majoitusta löydät pienemmälle ja isommallekin porukalle BBQ Rentistä. Pienessä kylässä pääset nauttimaan hetkistä, jolloin aidot elämykset ovat parhaimmillaan.

Eläinystävien kannattaa suunata Kangasalan Raudanmaalle, joka sijaitsee vain puolentunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Lastenmaatila Pikkupiha tarjoaa eläinelämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin ympäri vuoden. Tilalla asustaa monenlaisia tuttuja ja vähän harvinaisempiakin eläinystäviä. Pikkupihan yhteydessä sijaitseva Kahvila Mäyrä tarjoaa herkkuja niin isompaan kuin pienempään nälkään. Vain viiden minuutin ajomatkan päästä löydät Ahonlaidan lammastilan tilamyymälän sekä majoitusta vanhassa päärakennuksessa. Vieressä sijaitseva Villa Ponsa tarjoaa ainutlaatuista glamping-telttamajoitusta ja kesäkahvila palvelee kävijöitä viikonloppuisin. Villa Ponsan naapurissa sijaitseva Onnelan Eläimet tarjoaa esimerkiksi metsäretken hevosia taluttaen.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi