Valikko

Palvelut / Opetus

Kuhmoisten yhtenäiskoulu nyt

Kuhmoisten yhtenäiskoulu

Kesällä 2012 esikoulusta, peruskoulusta ja lukiosta muodostettiin Kuhmoisten yhtenäiskoulu.

Rehtorin tehtäviä hoitivat lukuvuonna 2012–13 sovitun työnjaon mukaisesti rehtori Pasi Hämäläinen ja apulaisrehtori Sinikka Mäkinen. 1.8.2013 Jaana Hartus aloitti yhtenäiskoulun rehtorina.

2010-luvulla aloitettiin koulun varustaminen uudella tekniikalla: hankittiin ATK-välineistöä, datatykkejä, dokumenttikameroita, kosketusnäyttötauluja ja tabletvaunuja. Nykyään jokaisella lukiolaisella ja koulun opettajalla on kannettava tietokone käytössään. Koko kouluun on rakennettu WLAN-verkkoja reitittimiä hyödyntäen.

Lukion ratsastuslinja aloitti toimintansa syksyllä 2014. Ratsastuslinjalla opiskelija voi kartuttaa lukiokurssejaan maksuttomilla ratsastus- ja hevoskursseilla. Lisää tietoa ratsastuslinjalle hakeutumisesta saat täältä.

Kuhmoisten lukio aloitti toimintansa vuonna 1962 ja ensimmäiset ylioppilaat valmistuivat vuonna 1965. Keväästä 2015 lähtien koulun kevätjuhlaan on kutsuttu joka vuosi riemuylioppilaat.

Vuonna 2016 otettiin peruskoulussa käyttöön uusi OPS eli opetussuunnitelma. Lukiossa käyttöön tuli uusi LOPS eli lukion opetussuunnitelma.

Ylioppilaskirjoitukset ovat olleet osittain sähköisessä muodossa syksystä 2016 lähtien ja keväästä 2019 alkaen ylioppilaskirjoitukset tehdään täysin sähköisesti. Tätä varten ATK-luokan viereen on vuosina 2016–2017 perustettu uusi sähköisen ylioppilastutkinnon vaatimukset täyttävä luokkaympäristö, ns. abittiluokka. Abittiluokka mahdollistaa yo-kokeiden ja abittikokeiden pitämisen sekä niihin harjoittelun asianmukaisessa ja ajantasaisessa ympäristössä.

Toisen asteen yhteistyö jatkuu erityisesti Jämsän suuntaan. Tämä näkyy esimerkiksi seutuviikoilla, jolloin on mahdollista suorittaa mm. yliopiston kursseja.

55 % koulun yhtenäiskoulun oppilaista on kuljetusoppilaita. Koulualueen viihtyvyyteen ja turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tämä näkyy esimerkiksi uusina liikennejärjestelyinä.

Luokkien sijaintiin on tullut myös muutoksia aikaisempaan. A-rakennuksessa opiskelevat nykyään luokat 8 - 9 ja lukio, rakennuksessa on myös kotitalous- ja musiikkiluokat. B-rakennuksessa opiskelevat luokat 0 - 4 ja 6. C-rakennuksessa ovat luokat 5 ja 7 sekä käsityön ja kuvataiteen tilat. Väistötilana olevassa D-rakennuksessa on kielten- ja erityisopetuksen luokkatiloja.

A-rakennuksessa ovat rehtorin, opon ja koulupsykologin työtila. Koulusihteerin, kuraattorin ja terveydenhoitajan tila ovat puolestaan C-rakennuksessa. Opettajainhuoneet ovat A- ja B-rakennuksissa.

Uuden koulurakennuksen odotetaan valmistuvan syksyllä 2021.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi