Valikko

Tapahtumat / Tapahtumat 17 lokakuuta 2021

Tapahtumat 17 lokakuuta 2021

ELOKUVA Vuosisadan häät

Aika
17.10.2021 16:00 - 17:45
Paikka
Kuhmola
Järjestäjä
Sivistystoimi
Kategoria
Elokuva

KUHMOLASSA SU 17.10. klo 16, liput 6 €, K?

Ensi-ilta: 15.10.2021

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Ohjaaja: Marja Pyykkö

Pääosissa: Outi Mäenpää, Mikko Leppilampi, Matleena Kuusniemi, Amos Brotherus, Tommi Eronen, Anna-Leena Härkönen, Kari Ketonen

Genret:   Komedia

Vuosisadan häät on komedia, jossa sulhasen ex on häiden tärkein ihminen.

Viima von Ausgezeichnet (Outi Mäenpää), 56, on TV:stä tuttu julkkispsykiatri, joka on niittänyt mainetta ja miehiä enemmän kuin kukaan. Viima on oman elämänsä keskipiste ja mielestään kansakunnan johtava mielen asiantuntija.

Viima on myös todella yksinäinen, mutta se on salaisuus.

Kun Viiman ex-miehistä rakkain, häntä rutkasti nuorempi Kari-Antti (Mikko Leppilampi) on menossa uusiin naimisiin, on Viiman hankittava häihin korkean profiilin deitti. On tärkeää osoittaa kaikille faneille ja juorulehtien lukijoille – ja ehkä vähän Kari-Antillekin – ettei Viima haikaile menneeseen, vaan hänellä menee tosi hyvin.

Supersankaritar Viima syöksyy seuralaisen hakuun: baarista baariin, kodista kotiin, kattojen ja paloportaiden kautta. Suihkuseurapiirielämä Helsingin perjantain ja sunnuntain välisessä yössä tuoksuu kalliilta viineiltä, mutta krapulat ovat yhtä kaikki pahoja.

Viima tarjoaa avecin paikkaa entisille ja nykyisille, tuleville ja mahdollisille hoidoille — omilleen ja toisten, yksilöille ja joukkueille, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Kun tarjolla on kenen tahansa unelmien rooli Viiman kavaljeerina, mikä voisi mennä vikaan?

Aika moni asia, kuten unohtumattomissa vuosisadan häissä huomataan.

Pääosanesittäjän Outi Mäenpään lisäksi Vuosisadan häät -elokuvan merkittävissä rooleissa ovat Mikko Leppilampi ja Matleena Kuusniemi. Elokuvassa nähdään myös liuta muita suomalaisia eturivin näyttelijöitä ja pari keskiriveiltäkin. Aleksi Bardyn (Teräsleidit, 2020, Leijonasydän, 2013) käsikirjoittaman komedian ohjaa Marja Pyykkö (tv-sarja Paratiisi, 2020, elokuva Yösyöttö, 2017).

Vuosisadan häät kuvattiin syksyllä 2020 ja se saa ensi-iltansa 15.10.2021. Elokuvan on tuottanut Helsinki-filmi (Teräsleidit, 2020, Veljeni vartija, 2018) sekä levittää ja markkinoi SF Studios.  

(lähde: finnkino.fi ja NytLeffaan.fi)

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi