Valikko

Tapahtumat / Tapahtumat 4 elokuuta 2021

Tapahtumat 4 elokuuta 2021

Checker entisöitynä ihasteltavissa

Aika
4.8.2021 17:00 - 17:00
Paikka
Kuhmoisten Ase- ja varusmuseo
Järjestäjä
Kuhmoisten Ase- ja varusmuseo
Kategoria
Yksityinen

Tämä Helmi on tulossa Ke 4.8.2021 Ase-ja Varusmuseolle ihasteltavaksi klo 17:00 alkaen!
Tule katsomaan!

"CHECKER RY ENTISÖI OLYMPIA-CHECKERIN
Checker ry on saanut valmiiksi monivuotisen hankkeensa ja entisöinyt Checker A2 –taksiauton vm. 1948. Kyseessä on tiettävästi maailman ainoa entisöity Checker A2.


Checker ry perustettiin Ruotsinpyhtäällä 19.4.2009 tarkoituksenaan Checker-merkkisten autojen harrastaminen ja niihin liittyvän perinteen ja tiedon tallentaminen. Erityisasemassa yhdistyksen toiminnassa on Checker A2 eli ns. Olympia-Checker, joita tuotiin vuosina 1951-52 Amerikasta Suomeen, Helsingin olympialaisten taksipulaa helpottamaan noin 500 kappaletta. Nämä käytettynä ostetut entiset Chicagon taksit ajettiin 1950- ja 60-lukujen aikana loppuun eri puolilla Suomea, eikä niistä ole jäljellä ajokunnossa enää kuin kaksi kappaletta: Checker ry:n entisöimä auto ja yhdistyksemme jäsenen Hannu Kyttäsen omistama alkuperäiskuntoinen auto.


Checker ry otti tehtäväkseen entisöidä yksi Checker A2 jälkipolville säilytettäväksi, ja nyt tämä tavoite on saavutettu. Entisöintityö aloitettiin keväällä 2009, ja se on valmistunut keväällä 2017. Harvinaisen auton entisöintityö ei ole ollut helppo prosessi, sillä monia osia on jouduttu tekemään alusta asti itse. Entisöintityötä on teetetty, mutta paljon ovat tehneet yhdistyksen jäsenet omin käsin. Varoja entisöintiin on kerätty monin eri tavoin. Lahjoituksia ovat tehneet pääasiassa yhdistyksen jäsenet, mutta myös muut yksityiset henkilöt, yritykset ja yhteisöt. Koska entisöintiä on rahoitettu myös lainarahalla, varainkeruuta jatketaan edelleen."


Lisätietoa ja lisäkuvia: http://www.checker.fi/index.php?lang=fi

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi