Valikko

Tapahtumat / Tapahtumat 12 marraskuuta 2022

Tapahtumat 12 marraskuuta 2022

Eräopas Olli Järvenkylä vierailee kirjastossa

Aika
12.11.2022 12:00 - 14:00
Paikka
Kuhmoisten kirjaston alakerta
Järjestäjä
Kuhmoisten kirjasto
Kategoria
Kuhmoisten kunta
Eräopas ja retkeilytoimittaja Olli Järvenkylä vierailee lauantaina 12.11. klo 12 kirjastolla kertomassa tuoreen kirjansa Reppuretki kansallispuistoon synnystä sekä kansallispuistoista.
Olli Järvenkylä on muun muassa viettänyt 100 päivää Urho Kekkosen kansallispuistossa. Valokuvaaja Tomi Rantanen on muun muassa pyöräillyt kaikkiin kansallispuistoihin yhden kesän aikana
Kokemuksistaan he tekivät kirjan, joka vie Reppuretkelle 41 kansallispuistoon ja Suomen komeimpiin maisemiin. Tuore kirja on kattava kansallispuisto-opas, kokeneen eräoppaan reissutarina sekä näyttävä valokuvakirja samojen kansien välissä.
– Olemme kirjaa tehdessä tutustuneet kansallispuistoihin eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina patikoiden, pyöräillen, meloen, hiihtäen ja lumikengillä. Välillä yhdessä, ajoittain itseksemme omia polkuja tallaten, Olli kertoo.
Luonnossa liikkuminen ja retkeilyn suosio ovat olleet Suomessa ja maailmalla ennennäkemättömässä kasvussa viime vuosina. Erityisesti kansallispuistojen kävijämäärät ovat nousseet vahvasti.
– Esittelemme kirjassa myös hieman uudenlaisia luonnossa liikkumisen muotoja. Toivomme jokaisen lukijan löytävän oman tapansa ja tyylinsä nauttia suomalaisesta luonnosta. Reppuretken tunnuslause onkin, että Elämä on parasta ulkona. Haluamme kannustaa vastuulliseen ja turvalliseen retkeilyyn.
Kohteiden ja eri liikkumismuotojen lisäksi kirjassa esitellään kansallispuistoissa työskenteleviä ihmisiä. Kaikkiaan yli 30 retkeilyn ja luontoalan ammattilaista ja harrastajaa jakaa kirjassa kokemuksiaan ja vinkkejä.
Kirjassa on 432 sivua. Kuvat ja tekstisisältö laajenevat myös kirjan ulkopuolelle videoihin ja podcasteihin QR-koodien avulla. Kirjan tekstit ovat Ollin käsialaa ja valokuvat Tomin ottamia. Kustantaja on Readme.fi.
Tervetuloa kuuntelemaan kokemuksia ja katsomaan kuvia sekä videoita kansallispuistoista!

Runon ja musiikin iltapäivä - Rohkaisulaulu

Aika
12.11.2022 14:00 - 14:00
Paikka
Kuhmola / Toritie 57
Järjestäjä
Johanna Hasu ja Katariina Ruokonen
Kategoria
Yksityinen

Sisarukset, pianisti ja kirjailija Johanna Hasu sekä alttoviulisti Katariina Ruokonen esittävät lauluja elämästä, kuolemasta ja rakkaudesta lauantaina 12.11. klo 14 Kuhmolassa.

Marraskuun iltapäiväkonsertissa kaiken keskellä ja kaikessa soi toivo. Ohjelmassa on muun muassa Kaj Chydeniuksen, Antti Tikanmäen ja Veikko Samulin sekä Johanna Hasun säveltämää musiikkia. Laulujen välissä Johanna lausuu runoja kirjoistaan Kurjet palaavat vielä ja Karataan sekä uusimmasta kokoelmastaan En ole kuolemassa vielä. Viimeisin runokirja syntyi syöpähoitojen keskellä ja jälkeen, ja se on tehty yhteistyössä Rintasyöpäyhdistys Europa Donnan kanssa.

Runokirjoihin Johanna on ottanut valokuvia Kuhmoisista, erityisesti Roinilan mailta. Kirjoja on myynnissä ja niistä voi keskustella sekä muutenkin jäädä juttelemaan konsertin jälkeen glögin äärelle.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi