Valikko

Ajankohtaista / Mällykäisen vedenottamoa puhdistetaan keskiviikkona 18.12.2019

Mällykäisen vedenottamoa puhdistetaan keskiviikkona 18.12.2019

Mällykäisen vedenottamon rutiininäytteissä joulukuussa havaittiin käsittelemättömässä vedessä pieniä pitoisuuksia bakteereita (enimmillään 3 kolimuotoista bakteeria ja 1 E.coli). Otetuissa näytteissä näitä löytyi kakkoskaivon vedestä, jolloin se jätettiin pois käytöstä. Ykköskaivo oli tässä vaiheessa puhdas, mutta sen veden laatua haluttiin seurata, koska ne sijaitsevat rinnakkain. Uusintanäytteessä ykköskaivon vedestä löytyi myös pieniä määriä bakteereita ja sekin jätettiin pois käytöstä. On erittäin todennäköistä, että bakteerit ovat peräisin pintavedestä.  Syksyn pohjavesiolosuhteet olivat poikkeukselliset. Syksyn aikana vettä on satanut runsaasti.

Mällykäisen vedenottamon vesi käsitellään aktiivihiilisuodattimilla ja desinfioidaan ultraviolettivalolla ennen verkostoon johtamista. Verkostovedestä bakteereita ei ole löytynyt. Tällä hetkellä kaikki vesi otetaan Kylmälähteen vedenottamosta, joka riittää turvaamaan vedentuotannon.

Molemmat Mällykäisen vedenottamon kaivot puhdistetaan ja desinfioidaan keskiviikkona 18.12. ja niistä otetaan bakteerinäytteet ennen veden pumppaamista vesitorniin ja verkostoon. Käyttöönoton jälkeen bakteeripitoisuutta seurataan alussa tihennetysti. Tulokset saadaan aikaisintaan perjantaina 20.12.2019. Tilanteesta kerrotaan Kuhmoisten kunnan internet-sivuilla.

 -Vesihuoltolaitos

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi