Valikko

Ajankohtaista / TIEDOTE 18.3.2020 ELÄINLÄÄKÄRIPALVELUISTA KORONAVIRUS COVID-19 –ERITYISTILANTEESSA

TIEDOTE 18.3.2020 ELÄINLÄÄKÄRIPALVELUISTA KORONAVIRUS COVID-19 –ERITYISTILANTEESSA

Keurusselän alueella (Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat) otetaan käyttöön Ruokaviraston 17.3.2020 antamat ohjeet kunnallisten eläinlääkäripalvelujen kriittisten tehtävien turvaamiseksi koronavirus COVID-19-erityistilanteessa. Ohjeiden tarkoituksena on vähentää väestöön kohdistuvaa tartuntapainetta.

Koronavirus COVID-19 ei nykytiedon mukaan tartu eläimestä ihmiseen.

Ensisijaisesti hoidetaan

kiireelliset tuotantoeläinsairaudetkaikkien tuotantoeläinten hedelmällisyyshoidot ja vasikoiden nupoutukset hoidetaan resurssien mukaanterveydenhuoltokäynnit pyritään tekemään valtakunnallisten terveydenhuolto-ohjelmien ohjeistuksen mukaisesti

Tilakäynneillä ainoastaan välttämättömät henkilöt osallistuvat eläimen hoitotapahtumaan. Henkilöt, joilla on koronavirus -tartuntaan viittaavia oireita, eivät voi olla paikalla hoitotapahtumassa.

Kiireellisessä seuraeläinvastaanottotoiminnassa

kiireelliset tapaukset pyritään mahdollisuuksien mukaan ohjaamaan yksityisille eläinlääkäreille. Jos tämä ei ole mahdollista, ne hoidetaan kiireellisten tuotantoeläinkäyntien jälkeen.asiakkaat huomioivat yleiset käsienpesuohjeet ja ohjeet yskimisestä ja aivastamisestavain yksi henkilö tuo eläimen vastaanotollepotilaan tuojalla ei saa olla tartuntaan viittaavia oireitaasiakkaat odottavat ulkotilassa, mikäli mahdollista

Kiireettömät tuotanto- ja seuraeläintapaukset siirretään myöhempään ajankohtaan.

Ohjeistusta tullaan päivittämään eläinlääkintähuollon resurssien riittävyyden mukaan.

Eläinlääkäripalvelujen ensisijaisena tavoitteena poikkeusoloissa on varmistaa elintarvikehuoltoa. Eläinlääkäripalvelut ja eläinlääkäreiden valvontatyö ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiä tehtäviä.

Lisätietoja antaa ympäristöterveyspäällikkö Anne Vornanen, puh. 0400 328 322 tai sähköp. anne.vornanen@keuruu.fi

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi