Valikko

Ajankohtaista / Hätä- ja tilapäismajoitustilojen ilmoittaminen Maahanmuuttovirastolle

Hätä- ja tilapäismajoitustilojen ilmoittaminen Maahanmuuttovirastolle

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Maahanmuuttovirasto vastaa laajamittaisessa maahantulossa vastaanoton järjestämisen valmiussuunnittelusta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut voimakkaasti muuttoliikkeeseen. Pakolaisten määrä riippuen sodan kulusta, jota kukaan ei kykene ennustamaan.

Ukrainan kansalaisilla on oikeus tulla EU-alueelle viisumivapaasti biometrisellä passilla. Oleskeluoikeus on tällöin 3 kk. Oleskelijan status voi muuttua tuona aikana turvapaikanhakijaksi, työntekoon perustuvaksi oleskeluluvaksi tai mahdollisesti myöhemmin käyttöön otettavan väliaikaisen suojelun mukaisen direktiivin mukaiseksi oleskeluluvaksi.

Nykyiset toiminnassa olevat vastaanottokeskukset kykenevät vastaamaan Ukrainasta tulevien turvapaikanhakijoiden määrän nopeaan kasvuun. Maahanmuuttovirasto on ollut yhteydessä kaikkiin toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin ja viraston tilannekeskus on koonnut tiedot keskusten valmiudesta hätä- ja lisämajoituspaikkojen ja materiaalisen valmiuden osalta. Valmius on suunnitelmien mukainen. Päätöksiä kapasiteettien nostosta valmistellaan.

Laajenevassa ja laajamittaisessa maahantulossa – varsinkin jos tulijoita on paljon lyhyessä ajassa – tarvitaan alkuun hätä- ja tilapäismajoitustiloja ennen kuin on saatu perustettua riittävä määrä vastaanottokeskuksia. Majoitustarve hätä- ja tilapäismajoitustiloissa voi kestää muutamista päivistä muutamiin kuukausiin riippuen vastaanottokeskusten perustamisnopeudesta.

Ukrainan tilanteen vuoksi eri toimijat kuten yksityiset ja järjestöt tarjoavat myös majoitustiloja. Kunta on laatinut tilakartoituksen omalta osaltaan. Hätä- ja tilapäismajoitusta koskevien tarjousten koordinoimiseksi toimijoille löytyy tietoa Maahanmuuttoviraston verkkosivulta osiosta ”Usein kysytyt kysymykset Ukrainasta” https://migri.fi/ukk-ukraina

Tarjolla olevan kiinteistön tiedot voi laittaa Maahanmuuttovirastoon tiedoksi sähköpostilla osoitteeseen migri@migri.fi.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi