Valikko
(null)

Hyvinvointia kulttuurista

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Kulttuuri lisää monin tavoin hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Voit nauttia siitä kokemalla tai tekemällä itse.

Kulttuurin harrastaminen tarjoaa uusia näkökulmia, uutta ajateltavaa, kokemuksia ja mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä. Esimerkiksi kuvataide ja musiikki auttavat sanoittamaan tunteita ja saamaan yhteyden omaan alitajuntaan. Voit rikastuttaa elämääsi esimerkiksi tansseissa, teatterissa tai konserteissa käyden tai tekemällä itse esimerkiksi käsitöitä tai taidetta.

Kuhmoisissa on paljon mahdollisuuksia päästä kokemaan kulttuuria ja osallistumaan kulttuurin tekemiseen. Toimintaa on myös kohdennetusti eri ikäryhmille. Kunnan lisäksi tapahtumia ja toimintaa järjestävät yhdistykset, yritykset ja muut organisaatiot.

Kulttuurikasvatussuunnitelma

Kirjastot:
Kuhmoisissa on kolme kirjastoa, pääkirjasto ja kaksi lähikirjastoa. Täältä löydät niiden aukioloajat sekä lisää tietoa. Kirjastoista voit lainata kirjoja, musiikkia, elokuvia ja liikuntavälineitä. Lisäksi voit osallistua lukupiireihin ja muihin tapahtumiin sekä käydä katsomassa taidenäyttelyitä.

Taidegalleriat:
Kirjaston galleriassa on kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kirjaston alakerrassa sijaitseva galleria on auki myös kirjaston omatoimiaikoina. Galleriaan pääsee myös hissillä.

Riihigalleria sijaitsee Päijälän kylässä noin 19 km Kuhmoisten keskustasta. Riihigalleria on kesänäyttelypaikka, jossa on joka kesä vaihtuva taidenäyttely. Gallerian on rakentanut Niilo Suojoki ja hänen töitään on siellä pysyvästi esillä. Hinnaston ja muita lisätietoja löydät linkistä.

Museot:
Kotiseutumuseo sijaitsee Kirkonmäellä osoitteessa Kirkkotie 3. Museoon pääset ilman sisäänpääsymaksua kesäisin sen aukioloaikoina. Museo sijaitsee kolmessa eri kerroksessa ja se ei ole esteetön.

Ase- ja varusmuseo on yksityinen museo Kuhmoisten keskustassa. Museossa on mahdollisuus tutustua metsästys- ja sotilasaseiin, asepukuihin, teräaseisiin, sotavarusteisiin, sotakirjallisuuteen sekä sota-ajan lehtiin. Aukioloajat ja hinnaston löydät museon kotisivuilta.

Galleria ja kotimuseo on yksityinen museo, joka kätkee sisälleen Jukka-Pekka Lehtisen taide- ja keräilykokoelmia. Facebook sivulta löydät yhteystiedot ja osoitteen.

Kuhmoisten tapahtumakalenterista löydät kunnan, yhdistysten sekä yksityisten järjestämiä tulevia tapahtumia.

Elokuvia näytetään Kuhmolan salissa kuukausittain, paitsi kesäkuukausina. Lisätietoja löydät tapahtumakalenterista. Kuhmola on esteetön rakennus.

Lähitori on ikäihmisten kokoontumispaikka joka tarjoaa neuvontaa, apua ja mukavaa toimintaa arkeen. Lähitorilla on myös kulttuurisisältöistä ohjelmaa kerran kuukaudessa. Lähitori järjestetään Kuhmolassa parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 11:30 alkaen.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi