Valikko

Ajankohtaista / TIEDOTE 20.3.2019 KOULUPÄÄTÖS TOUKOKUUN VALTUUSTONKOKOUKSESSA

TIEDOTE 20.3.2019 KOULUPÄÄTÖS TOUKOKUUN VALTUUSTONKOKOUKSESSA

Kuhmoisten kunnanhallituksen asettama koulusaneerauksen ohjausryhmä on 19.3.2019 pidetyssä kokouksessaan tutustunut virkamiestyönä tehtyyn koulun tulevaisuutta koskevaan valmistelutilanteeseen.

Edellisessä kokouksessaan tammikuussa 2019 ohjausryhmä päätti, että Yhtenäiskoulun tulevaisuuden vaihtoehdoista aloitetaan virkamiestyönä tehtävä selvitystyö. Käytännössä vaihtoehtoja ovat nykyisten koulurakennusten korjaaminen tai uuden koulurakennuksen rakentaminen.

Tammikuun kokouksessaan ohjausryhmä päätti, että Yhtenäiskoulun B – ja C-rakennuksiin tehdään ainetta rikkovat materiaalitutkimukset rakennusten seiniin ja lattiaan. A-rakennuksen, joka toimii koulukompleksin päärakennuksena, on tehty useita tutkimuksia sisäilmaepäilyjen vuoksi vuodesta 2015 lähtien.

Tutkimustulokset osoittavat, että B – ja C-rakennukset ovat rakennusteknisesti laajan saneerauksen tarpeessa. Rakenteissa havaittiin puutteita, mutta ei terveydelle haitallisia, kohonneita kosteuspitoisuuksia tai kosteuden aiheuttamaa mikrobikasvustoa. Molempia rakennuksia voidaan edelleen käyttää opetustarkoituksessa. A-rakennuksen osalta odotettavissa on vähintään kostean maa-aineksen poisto rakennuksen alta ja lattioiden saneeraus.

Kunnanvaltuusto kokoontuu seminaariin maanantaina 8.4.2019 kuulemaan valmistelun eri vaihtoehdot ja alustavat kustannusarviot. Seminaarissa esitellään valtuutetuille väistötilamahdollisuudet, koulukompleksin saneerauskustannusarvio ja vaihtoehtoisesti uuden koulun kustannusarvio sekä arvio valmistumisaikataulusta eri tilanteissa. Valtuutetut tutustuvat myös nykyisiin opetussuunnitelmiin, jotka asettavat erilaisia vaatimuksia opetustiloille.

Seminaarin jälkeen valtuutetuille varataan neljä viikkoa aikaa tutustua valmistelumateriaaliin. Valtuusto kokoontuu valmisteluseminaariin jälleen maanantaina 6.5., jolloin se käy lähetekeskustelun koulun eri tulevaisuusvaihtoehdoista. Seminaarin jälkeen ohjausryhmä laatii kunnanhallitukselle esityksen kouluratkaisusta, jota kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan maanantaina 13.5.2019. Valtuusto tekee koulupäätöksensä 20.5.2019 kokouksessaan.

Lisätietoja:

Ohjausryhmän puheenjohtaja Päivi Malin, p. 040 3518025
Tekninen johtaja Mika Kyrö, p. 0400 490796
Vs. sivistystoimenjohtaja Marjo Kuikka, p. 040 1822402

Kuhmoisten kunnanhallitus päätti joulukuussa 2018 perustaa ohjausryhmän, jonka tehtävänä on laatia valtuustolle esitys yhtenäiskoulun rakennusta koskevista toimenpiteistä, suunnittelun käynnistäminen sekä hankkeen seuranta ja tiedottaminen. Ohjausryhmä koostuu luottamushenkilöistä sekä vastaavista virkamiehistä. Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Päivi Malin (kok.). Virkamiestyönä tehtävästä valmistelusta vastaavat tekninen johtaja Mika Kyrö sekä vs. sivistystoimenjohtaja Marjo Kuikka.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi