Valikko

Ajankohtaista / KORONAROKOTUKSET ALKAVAT KUHMOISISSA ROKOTTEIDEN SAAVUTTUA 12.1.2021

KORONAROKOTUKSET ALKAVAT KUHMOISISSA ROKOTTEIDEN SAAVUTTUA 12.1.2021

Tiedote 8.1.2021

Tämän hetkisen tiedon mukaan ensimmäiset koronarokotteet saadaan ensi viikolla ja rokotukset pääsemme aloittamaan heti rokotteiden saapumisen jälkeen.

Valtioneuvoston asetus Covid-19 rokotuksista astui voimaan 23.12.2020. Rokotusjärjestyksessä noudatetaan kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) esitystä ja valtioneuvoston asetusta. Rokotusten järjestämisessä teemme yhteistyötä Pirkanmaan alueella sairaanhoitopiirin ja sairaala-apteekin kanssa ja toimimme THL:n ohjeistusten mukaan. Teemme yhteistyötä myös työterveyshuollon kanssa.

Suomen koronarokotestrategian mukaan ensimmäisenä rokotusta tarjotaan niille sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille, jotka hoitavat infektiopotilaita ja niille, jotka työskentelevät ikäihmisten hoitokodeissa sekä ikäihmisille palveluasumisyksiköissä. Ensi viikon lopulla pääsemme aloittamaan rokotukset myös riskiryhmään kuuluville ikäihmisille tehostetun palveluasumisen yksiköissä ja näiden yksiköiden henkilökunnalle. Asukkaat saavat rokotteen yksiköissä paikan päällä.

Ensimmäisenä myyntiluvan saanut rokote on haasteellinen kylmäsäilytyksen, säilyvyyden sekä rokotteiden käyttökuntoon saattamisen osalta, mikä on otettava huomioon rokotusten järjestämisessä. Rokotuskäytännöt poikkeavat siten jonkin verran mm influenssarokotusten järjestämisestä.

Nyt käytettävissä olevaa rokotetta annetaan kaikille kaksi rokotusta kolmen viikon välein. Kaikkien halukkaiden rokottaminen tulee kestämään kuukausia. Rokotusten eteneminen riippuu siitä, kuinka nopeasti lääkeyhtiöt pystyvät tuottamaan ja jakelemaan rokotteita sekä siitä, kuinka nopeasti rokotteet saadaan annettua tilanteessa, jossa joukkorokotustapahtumat eivät ole mahdollisia koronaepidemian rajoitustoimien vuoksi.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita saadaan lisää. Tavoitteena on tammi-helmikuun aikana rokottaa ikäihmisten hoivakotien asukkaat ja henkilökunta. Tämän jälkeen alkavat muiden riskiryhmien rokotukset THL:n jatkossa tarkentuvien ohjeistusten mukaisesti. Rokotteita tullaan tarjoamaan ilmaiseksi kaikille, jotka niitä haluavat ja joilla ei ole terveydellistä estettä rokotteen ottamiselle. Rokotukset tulevat tapahtumaan ajanvarauksella terveysasemilla. Tiedotamme tulevien rokotusten ohjeista ja käytännöistä tarkemmin eri kanavissa.

Lisätietoja koronarokotteesta, sen tehosta ja turvallisuudesta sekä rokottamisen aiheista ja vasta-aiheista löytyy THL:n sivuilta oheisen linkin kautta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus.

Paula Kauppinen

osastonhoitaja, rokotevastaava

Sari Hellsten

sosiaali- ja terveysjohtaja

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi