Valikko

Ajankohtaista / Kuhmoisten kunta majoittaa maahan tulleita ukrainalaisia

Kuhmoisten kunta majoittaa maahan tulleita ukrainalaisia

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut miljoonien ukrainalaisten pakenemisen kotimaastaan. Tilapäistä suojelua Suomesta on hakenut noin 20.000 ukrainalaista pakolaista ja määrän arvioidaan kasvavan jopa 80.000 henkilöön. Myös Kuhmoisiin on saapunut ukrainalaisia pakolaisia. Osa heistä hakee tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa, osa työlupaa. Kuhmoisten yhtenäiskoulussa on ukrainalaisia lapsia perusopetuksessa yhteensä kahdeksan oppilasta. Ukrainalaisten pakolaisten joukossa on henkilö, joka on ammatiltaan opettaja. Hän toimii yhtenäiskoulussamme ukrainalaisten lasten opettajana.

Vastaanottokeskus on järjestänyt Kuhmoisissa oleville ukrainalaisille pakolaisille tiedotustilaisuuden 5.5. Infotilaisuudessa käytiin läpi tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa hakevien oikeudet ja velvollisuudet.

Ukrainalaisille on annettu mahdollisuus siirtyä vastaanottokeskukseen, kunnan tarjoamaan majoitukseen tai jäädä nykyiseen majoitukseen. Kuhmoisten kunta on majoittanut ukrainalaisia pakolaisia omistamansa vuokrataloyhtiön vapaisiin vuokra-asuntoihin yhteistyössä SPR:n Kuhmoisten osaston kanssa. Asuntoihin on majoittunut tällä hetkellä 5 perhettä. Kunta on varustanut huoneistot asumiskäyttöön. Kunta laatii vastaanottokeskuksen kanssa sopimuksen majoituspalveluista ja niistä aiheutuvien kustannusten korvaamisesta kunnalle.

Jos haluat avustaa ukrainalaisia perheitä esimerkiksi lahjoituksin, voit olla asiassa yhteydessä SPR:n Kuhmoisten osastoon: Marko Aarroskari, p.040 024 0081, s-posti: sprkuhmoinen@gmail.com

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi