Valikko
20200518_090604.jpeg

Kulttuuri

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Kuhmoinen on mahtava paikka rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen. Kodikas, mutta kuitenkin kaupunkimainen keskusta Päijänteen kyljessä on viehättävä ja siellä saa ajan kulumaan kahviloissa sekä putiikeissa. Mikäli kaipaat liikuntaa, voit kokeilla yleisurheilua ja jalkapalloa urheilukentällä tai uimalan tornista hyppimistä raikkaaseen järviveteen. Perheen pienimmät ilahtuvat leikkipuistoista.

Sahanrannan vilkas satama sijaitsee aivan keskustan kupeessa. Tämä kolme kertaa Vuoden vierasvenesatama-tittelin saanut satama on kesäisin täynnä elämää ja tekemistä. Siellä pääset nauttimaan Päijänteen upeista maisemista ja ihastelemaan veneitä paikallisten herkkujen ääressä. Sataman läheisyydestä löytyy myös karavaanareille väliaikainen matkaparkki, jossa voi yöpyä Kuhmoisiin tutustuessasi.

Kuhmoisten 1780-luvulla valmistunut puukirkko ja sen ympäristö, on kaunis vierailukohde. Kirkon tuntumasta löytyy myös kotiseutumuseo, jossa pääset kesäisin tutustumaan Kuhmoisten historiaan. Tämän lisäksi kannattaa käydä ihailemassa Papinsaaren hautausmaalla sijaitsevaa Olli Kuusen suunnittelemaa siunauskappelia. Se edustaa aikakautensa modernia rakennustaidetta. Siunauskappelin julkisivua komistaa Jaakko Somersalon lasimaalaus.

Tiesitkö, että keskustassa on yksi Suomen ja Euroopan laajimmista yksityisistä Ase- ja varusmuseoista? Museo on näkemisen arvoinen paikka. Asiasta kiinnostunut saa täällä aikaa kulumaan useita tunteja.

Taide-elämyksistä voi nauttia uniikissa Riihigalleriassa. Sen on rakentanut taiteilija Niilo Suojoki kuudesta riihestä. Riihigalleria on kesänäyttelypaikka, jossa on joka kesä vaihtuva taidenäyttely. Tämän lisäksi galleriassa on esillä Niilo Suojoen töitä. Päijälän suunnalla ollessa kannattaa poiketa myös Päijälän rukoushuoneella. Rukoushuone on yli 100 vuotta vanha talkoovoimin rakennettu rakennus. Rukoushuone on heinäkuun ajan tiekirkkona, jolloin myös kahvio on avoinna. Samaan aikaan siellä on ollut myös jonkun paikallisen taiteilijan näyttely.

Yksi hieno paikalliskohde on Pihlajakosken satama Päijänteellä. Satamalaiturilla on idyllinen Kulttuuri- ja kahvilamakasiini, joka palvelee vaihtuvine taidenäyttelyineen ja kahvilaherkkuineen koko kesän. Sataman välittömässä läheisyydessä on ihastuttava kyläkauppa, joka vie asiakkaan useita kymmeniä vuosia ajassa taaksepäin. Kaupan vierestä löytyy myös ravintola, josta saa hyvää ruokaa ja juomaa moneen makuun.


Seuraavan kerran, kun on aikaa, lähde katsomaan, mitä Kuhmoisilla on tarjota.

käy katsomassa myös Kirjasto ja kulttuuri

 

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi