Valikko
melonta.jpeg

Aktiviteetit

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Kuhmoinen on kaunis luonnon ympäröimä kunta. Sen ansiosta meiltä löytyykin useita hienoja ulkoiluaktiviteetteja. Isojärven kansallispuiston kauniissa ympäristössä on mahtavat puitteet patikoinnille, melomiselle, lumikenkäilylle ja retkeilylle. Myös polkujuoksijoille löytyy kansallispuistosta hyvät reitit. Alue sopii niin päiväretkeilyyn kuin yön yli yöpymiseenkin. Retkelle voit lähteä itsenäisesti tai oppaan kanssa.

Kuhmoisissa on uusi hieno 65km pituinen maastopyöräreitistö, josta voi valita lyhempiä pätkiä tai kiertää koko reitistön. Reitiltä löytyy helppoa, vaativaa kuin erittäin vaikeaakin reittiä. Tällä reitistöllä pääsee hyvin näkemään Kuhmoisten ainutlaatuisen maaston, joka on paikoitellen täynnä isoja siirtolohkareita ja kunnon korkeuseroja.

Meillä on myös monipuolinen ja luonnonkaunis, harrastajien kehuma frisbeegolfrata, joka sopii kaiken tasoisille. Rata sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kuhmoisten yhtenäiskoulun ympäristössä.

Kuhmoisissa on satoja järviä, joten veneilyä, melomista ja suppailua voi hienosti harrastaa monessa paikkaa. Jos et omista omia välineitä, saa sekä kajakkeja että suppilautoja vuokrattua useilta yrittäjiltä.

Lenkkeilijöille ja kuntoilijoille löytyy keskustan alueella noin yhden kilometrin mittainen kävelypolku, Voimaväylä. Siellä voit tehdä kevyitä voimisteluliikkeitä, mitkä löytyvät matkan varrella olevista tauluista ohjeiden kera. Urheilukentältä löytyvät kuntoportaat, nurmikenttä ja juoksurata ovat vapaassa käytössä.

Uimarantoja Kuhmoisissa löytyy useita ja ne sijaitsevat ympäri kuntaa. Keskustan kupeesta löytyvät Uimala ja kokonniemen uimaranta. Tehinhiekan uimaranta sijaitsee kauempana keskustasta, mutta se on ehdottomasti käymisen arvoinen upean hienohiekkaisen rannan vuoksi. Lisäksi siellä on pitkälle matala vesi, grillikatos ja lentopallokenttä.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi