Valikko

Palvelut / Asuminen ja rakentaminen

Jätehuolto

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Kuhmoisten kunta vastaa asumisessa syntyvien jätteiden jätehuollosta kunnan alueella.  Kunnan tehtäviin kuuluu mm. jätehuoltourakoitsijoiden keräily- ja kuljetustoiminnan sekä jäteaseman hoidon valvonta ja jäteneuvonta.

Asiakastietojen ilmoitus

Ilmoita esimerkiksi uudesta laskutusosoitteesta, muuttuneesta sukunimestä tai uusista omistajista. Jos lähetät tiedot nettikyselyn kautta, sinun ei tarvitse postittaa paperista asiakastietoilmoitusta.

Emme saa asiakkaidemme muuttuneita tietoja automaattisesti digi- ja väestötietovirastosta, joten pyydämme ilmoittamaan kaikista muutoksista jätehuollon järjestämiseen ja laskutukseen liittyen.

Ilmoita muuttuneet tiedot tästä.

Kompostointi-ilmoitus

Jätelaki velvoittaa jätteen haltijan ilmoittamaan tiedot kiinteistöllä tapahtuvasta kompostoinnista jätehuoltoviranomaiselle viiden vuoden välein.
Lisätietoja ja sähköinen kompostointi-ilmoitus

Kiinteistöjen jätehuolto

Asemakaava-alueella sijaitsevat kiinteistöt

Tee sopimus jätteenkuljetusyrityksen kanssa joko oman kiinteistösi osalta, tai yhdessä naapureiden kanssa perustamalla jätekimppa.

Haja-asutusalueella sijaitsevat kiinteistöt

Tee sopimus jätteenkuljetusyrityksen kanssa joko oman kiinteistösi osalta, tai yhdessä naapureiden kanssa perustamalla jätekimppa.

Tai

Liity aluekeräyspisteen käyttäjäksi. Voit liittyä tästä linkistä.

Kuhmoisten alueella jätteitä keräävät seuraavat yritykset:

Erkki Salminen Oy, Myllyharjuntie 18, Jämsänkoski

020 710 9750, erkkisalminen@erkkisalminen.fi

Kuljetuspalvelu Lehmussaari, Tampereentie 974, Kuhmoinen

050 031 7822, kuljetuspalvelulehmussaari@gmail.com

Jätekimppa eli naapureiden yhteinen jäteastia

Tee jätekimppailmoitus tästä.

Tulostettavan lomakkeen ja ohjeet voit avata sivun oikeasta reunasta.

Jätemaksut

Jätehuollon perusmaksu

Peritään kerran vuodessa kaikilta asuin- ja vapaa-ajanhuoneistoilta riippumatta siitä, miten jätehuolto on kiinteistöllä järjestetty.

Kaikki asuin- ja vapaa-ajan huoneistot 22,00 €

Aluekeräyspistemaksu

Peritään perusmaksun lisäksi kerran vuodessa aluekeräyspisteen käytöstä. Aluekeräyspistettä voivat käyttää haja-asutusalueella sijaitsevat kiinteistöt, jotka ovat maksaneet aluekeräyspistemaksun. Jos kiinteistölle ei ole järjestetty omaa jäteastiaa ja sen tyhjennystä, peritään siltä aluekeräyspistemaksu.

Rakennustyyppi

€ / huoneisto sis. alv 24%

Vakituisesti asuttu talous, 1 asukas

59,52 €

Vakituisesti asuttu talous, 2 asukasta tai useampi

93,00 €

Vapaa-ajan asunnot

55,80 €

 

Jätetaksa 1.1.2022 alkaen

Jätteiden pienerien vastaanotto

Antinkorven jäteasema, Orivedentie 367, Kuhmoinen

Aukioloajat

Hinnasto

Jäteasemalle otetaan vastaan vain henkilöauto- ja peräkärrykuormia, tai vastaavan kokoisia kuormia. Yli 4 m3 jätemäärät voi viedä esimerkiksi Erkki Salminen Oy:lle Jämsänkoskelle.

Risujen keräyspiste

Likimääräinen osoite: Orivedentie 184. Keräyspiste on tien vasemmalla puolella. Karttalinkki

Keräyspisteellä otetaan vastaan risujen lisäksi myös haravointijätettä. Syksyisin kotitalouksien jäteomenat voi jättää niille varatulle lavalle.

Haitallisten vieraslajien tuominen risujen keräyspisteelle on kiellettyä! 

Esimerkkejä haitallisista vieraslajeista: jättipalsami, kurtturuusu, jättiukonputki, komealupiini

Lisätietoja haitallisista vieraslajeista vieraslajit.fi

Keräyspistettä ylläpitää Vesa Lehmussaari, puh. 050 031 7822

Jätehuoltomääräykset

Jämsän kaupungin ja Kuhmoisten kunnan yleisissä jätehuoltomääräyksissä säädetään muun muassa kiinteistöjä koskevista lajitteluvelvoitteista, kompostoinnista sekä jätteiden polttamisesta.

Voimassa olevat jätehuoltomääräykset

Kunnan jätehuoltoviranomainen

Kunnan jätehuoltoviranomainen hyväksyy jätetaksan, jätehuoltomääräykset ja jätemaksujen maksuunpanon, ja päättää jätehuoltomääräyksistä poikkeamisista ja jätemaksujen kohtuullistamisista. Jätehuoltoviranomaisena Kuhmoisissa toimii kunnan tekninen lautakunta.

Muutoksen hakeminen jätemaksuun

Liittymisestä kunnan jätehuoltojärjestelmään ei voi saada vapautusta. Kiinteistön jäteastian tyhjennysvälin pidennystä tai tyhjennysten pidempiaikaista keskeytystä voi hakea jätehuoltoviranomaiselta. Jätehuoltoviranomaisena Kuhmoisissa toimii tekninen lautakunta. Jätehuoltoviranomainen voi perustellusta syystä kohtuullistaa kiinteistön jätemaksua taksasta poiketen jätelain (646/2011) 81 ja 82 § mukaisesti.

Jäteastian tyhjennysmaksuja ei kohtuullisteta tai poisteta jälkikäteen, jos tyhjennykset ovat tapahtuneet laskutuksen mukaisesti ja asiakas ei ole ilmoittanut tarvittavista muutoksista.

Jätemaksu voidaan jättää perimättä vain, jos rakennus on täysin asuinkelvoton tai muutoin kokonaan asumiseen tai vapaa-ajan asumiseen soveltumaton.

Jätehuoltomaksun kohtuullistamisanomuksen, perusmaksun poistoanomuksen tai muun muistutuksen jätemaksusta voi tehdä kirjallisesti jätehuoltoviranomaiselle, eli Kuhmoisten kunnan tekniselle lautakunnalle Muutoksen hakeminen jätemaksuun -lomakkeella. Sivun oikeassa reunassa olevasta linkistä voit ladata lomakkeen koneellesi.

Jos hoidat esimerkiksi läheisesi asiaa, muista hankkia riittävä valtakirja.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi