Valikko

Kunta ja hallinto / Osallistu ja vaikuta

Digiosallisuus

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Digiosallisuus tarkoittaa vapaaehtoista ja arjen sujuvuuden kannalta riittävän aktiivista osallistumista yhteiskunnan toimintaan, jossa hyödynnetään digitaalisia välineitä, sovelluksia ja palveluita yksilön/yhteiskunnallisen ryhmän näkökulmasta mielekkäällä ja merkityksellisellä tavalla.

Voit siis osallistua kunnan toimintaan myös digitaalisten välineiden ja palveluiden avulla. Kunnan palveluiden sekä tilaisuuksien muuttaminen digitaalisiksi mahdollistaa uudenlaisia, joustavampia tapoja osallistua ajasta tai paikasta riippumattomasti.

Jos kaipaat tukea digitaalisten välineiden ja palveluiden käytössä, ole yhteydessä kirjaston digitukeen.

Kunta voi myös järjestää virtuaalisia tilaisuuksia ja tapaamisia kuntalaisten kanssa. Esimerkiksi pitkien välimatkojen alueilla verkon välityksellä osallistuminen sopii hyvin myös arkeen ja tuo ajansäästöä. Virtuaaliset tilaisuudet parantavat myös saavutettavuutta esimerkiksi niille, jotka eivät pääse osallistumaan tilaisuuksiin paikan päällä.

Esimerkiksi erätaukodialogi etätilaisuutena (etädialogi) on Kuhmoisten kunnan käyttämä uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua, jossa on mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauon avulla voi tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saada paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.

Kuhmoisten kunnassa on useita erilaisia tapoja osallistua digitaalisesti toimintaan. Alla esimerkkejä:

Esimerkkejä digiosallisuuden tavoista

 

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi