Valikko

Matkailu / Aktiviteetit

melonta.jpeg

Melonta

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Kuhmoisten sadat järvet ja lammet sekä joet tarjoavat mahtavan ympäristön melontaharrastukselle. Kajakista tai kanootista näkee luonnon ainutlaatuisesta näkökulmasta. Niillä pääsee myös kulkemaan paikoissa, joihin ei veneellä ole asiaa. Lähes äänettömästi liikkuva meloja voi päästä seuraamaan läheltä luontoa ja onnekas voi jopa nähdä majavan retkillään.

Melonta lajina on juuri niin haastavaa kuin itse haluat. Aloittelija voi kokeilla muutaman tunnin rauhallista melontaa tyynellä säällä. Kokemuksen karttuessa matkoja voi pidentää ja lähteä tuulisemmillekin selille. Matkojen pituutta ja reittejä on Kuhmoisissa helppo vaihdella eri kokoisissa järvissä ja lammissa. Pitkäveden melontareitilläkin voi hienosti valita reitistä vain jonkin osuuden, mikäli ei halua/ kerkeä melomaan koko melontareittiä.

Isojärven kansallispuisto palvelee meloen liikkuvia luonnonharrastajia. Yli 20 km pitkä, paikoin vuonomaisen kapealle Isojärvi on hieno melontakohde. Kansallispuistossa on käytettävissäsi esimerkiksi telttailupaikkoja sekä laavuja ja tulentekopaikkoja.

Isojärven kansallispuiston läheisyydessä sijaitsee Pitkäveden melontareitti. Myös melontareitiltä löytyy laavu ja tulentekopaikka.

Pitkäveden melontareitti

"Pitkäveden melontareitti kulkee Kuhmoisissa useiden jokien ja järvien läpi kohti Päijälän kylää, Pitkäjärveltä Pitkävedelle. Maisemiltaan monipuolinen reitti soveltuu myös vähemmän kokeneelle melojalle, mutta vaatii hyvää peruskuntoa.

Reitin pituus lähtölaiturilta Riihigallerian rantaan Pitkävedelle on 20,4 km ja melonnan kesto noin 6-10 tuntia. Reitillä on useita lasku- ja nostopaikkoja, jolloin reitistä voi valita myös itselleen sopivan osuuden. Melontareitillä on maitse kierrettäviä koskiosuuksia, jotka on merkitty karttaan ja maastoon. Laavu- ja taukopaikat tekevät reissusta mieleenpainuvan retkielämyksen ja mahdollistavat yöpymisen reitin varrella. Reitille järjestetään myös opastettuja retkiä.

Pitkäveden melontareitin kartta, reittikuvaus ja välinevuokraus- sekä majoitusvaihtoehtoja löytyy osoitteesta www.paijala.fi/luontokohteet.html

Pitkäveden melontareittiä ylläpitää Päijälän kylän yhdistykset. Reitti on osa Kokemäenjoen vesistöä, ja se laskee Längelmäveden kautta Valkeakoskelle ja sieltä edelleen Poriin asti."

 

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi