Valikko
(null)

Tapahtumat / Veikko Ahvenaisen 95-v juhlakonsertti

Veikko Ahvenaisen 95-v juhlakonsertti

Aika
7.7.2024 19:00 - 21:00
Paikka
Kuhmola
Järjestäjä
Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund
Kategoria
Yksityinen

VEIKKO AHVENAINEN 95 vuotta!

Taiturin komea ura vain jatkuu, odotettu konsertti Kuhmolassa

Kuhmolassa kuullaan sunnuntaina 7.7. klo 19.00 upea konsertti, jossa esiintyvät maailmalla tunnettu harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen ja hänen ruotsalainen puolisonsa harmonikkataituri ja pianisti Carina Nordlund. Mukana myös Kuhmoisten Pelimannit Juha Saarisen johdolla. Konsertin järjestelyissä on mukana Kuhmoisten kunnan sivistystoimi.

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta.

Ensi levytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1088 levytyksellä.

Veikko aloitti kiertueet jo neljäntoista ikäisenä, kun hänet palkattiin sirkukseen. Hänen soittopaikkansa oli leijonan häkin päällä, josta hän säesti taiteilijoiden esityksiä.

Veikko Ahvenainen on yksi Suomen valovoimaisimmista harmonikkataiteilijoista. Hän täyttää tänä vuonna 95 vuotta. Veikon ura on pituudeltaan ja merkitykseltään kansainvälisesti arvioituna ainutlaatuinen, joka hakee vertaistaan. Hän on avannut harmonikalle tietä kirkkoihin, sinfoniaorkestereihin ja musiikkioppilaitoksiin.

Kansainväliset kiertueet alkoivat 1960-luvulla, aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista kuuluisaan Washingtonin Katedraaliin Yhdysvalloissa. Veikon konsertteja on kuultu myös Kuhmoisissa. Takana on lähes 5000 konserttia eri puolilla maailmaa. Mestari on edelleenkin huippukunnossa. Uusia sävellyksiä ja levytyksiä syntyy, ja kiertueet jatkuvat edelleen.

Konsertissa kuullaan kaikille tuttuja huippusäveliä vuosien varrelta.

Väliajalla voi tutustua Veikon ja Carinan laajaan levytys kokoelmaan. Uusin on 3CD-albumi parhaat levytykset vuosilta 1955-2024. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja. Liput konserttiin 15 € ovelta, väliajalla maksullinen kahvio. Vain käteismaksu mahdollinen.

Kuva: Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund

Jaa tapahtuma

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi