Valikko

Ajankohtaista / Kuhmoisten kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan 17.06.2024 Myrsky Energia Oy:n jättämää kaavoitusaloitetta Kuhmoisten Karijärven tuulivoimaosayleiskaavaan liittyen

Kuhmoisten kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan 17.06.2024 Myrsky Energia Oy:n jättämää kaavoitusaloitetta Kuhmoisten Karijärven tuulivoimaosayleiskaavaan liittyen

Tietoa kuuntelutoiminnosta

Myrsky Energia selvittää mahdollisuutta rakentaa tuulivoimaa Kuhmoisten Karijärven alueelle.

Suomalainen uusiutuvan energian yhtiö Myrsky on jättänyt Kuhmoisten kunnalle kaavoitusaloitteen tuulivoimaosayleiskaavan laatimiseksi.

Myrsky Energian alustavien selvitysten mukaan Karijärven alueelle voidaan rakentaa 8–10 tuulivoimalaa. Hankealueen koko on 681 hehtaaria, ja se sijoittuu Kuhmoisten kuntakeskuksen itä- ja koillispuolelle. Alustavien suunnitelmien mukaan alueen tuulivoimaloista läntisin sijoittuu reilun kahden kilometrin päähän Kuhmoisten kirkosta.

Karijärven alueen voimaloiden määrä, sijainti ja kokonaiskorkeus tarkentuvat hankkeen osayleiskaavoituksen ja ympäristövaikutusten arviointimenettelyn edetessä. Tuulivoimaloiden suunniteltu yksikköteho on tällä hetkellä 6–10 megawattia ja korkeus enintään 300 metriä. Alueen kokonaisteho on enimmillään 100 megawattia.

Kaavoitusaloitteen hyväksymisestä hankkeen tarkempaan suunnitteluun

Kaavoitusaloitteen mahdollisen hyväksymisen jälkeen hankkeen seuraavat vaiheet ovat kaavoituksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä ympäristövaikutusten arviointiohjelman laatiminen.
Hankkeen suunnittelussa huomioidaan osayleiskaavoituksen ja YVA-menettelyn yhteydessä tehtävien selvitysten tulokset sekä sidosryhmien esittämät näkemykset. Kaavoituksen rinnalla hankealueella tehdään myös kattavat tuulimittaukset ja selvitetään sähkönsiirron toteutusvaihtoehdot.

Myrsky Energian tavoitteena on, että osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä YVA-ohjelma ovat julkisesti nähtävillä loppuvuodesta 2024. Myrsky Energia järjestää tällöin Kuhmoisissa kaikille avoimen yleisötilaisuuden

Myrsky on luonnonvoimien asialla tuuli- ja aurinkovoimahankkeissa ympäri Suomea. Työn alla on 5 000 megawattia maatuulivoimaa ja 2 000 megawattia aurinkovoimaa. Kaavoitukseen edenneitä hankkeita on yhteensä 23.

Karijärven tuulivoimahankkeen lisäksi Myrskyllä on eteläisessä Suomessa kaavoituksessa hankkeita Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä. Ne sijaitsevat Kokemäellä, Säkylässä, Hattulassa ja Huittisissa.

Kunnanhallituksen kokouksen 17.6.2024 esityslistan pääset lukemaan tästä.

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen
p. 040 718 5959
valtteri.vayrynen(at)kuhmoinen.fi

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Copyright 2017 © Kuhmoisten kunta

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi